auto tuning Rotterdam

Auto’s zijn gebruiksvoorwerpen die we maar al te vaak voor lief nemen. Toch zijn er hele volksstammen die hun auto vereren alsof het goden zijn. Ben jij iemand met bovengemiddeld veel passie voor auto’s? Dan wil je natuurlijk wel graag in een snelle bak rondrijden. Heb je al een auto, maar rijdt deze niet zoals je zou willen? Ga dan niet op zoek naar een nieuw model, maar denk eens aan auto tuning in Rotterdam

WAT IS AUTO TUNING?

Bij auto tuning wordt er gesleuteld aan je auto waarna de prestaties verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld sneller rijden of juist comfortabeler of zuiniger. De makkelijkste manier om de prestaties van je auto te verbeteren heet chiptuning, waarbij de elektronische control unit in de auto wordt aangepast. Dit zorgt ervoor dat er meer capaciteit van de motor kan worden gebruikt. Vanuit de fabrikant worden de meeste auto’s namelijk begrenst om te voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan. Ervaren monteurs van auto tuning in Rotterdam kunnen je meer uitleg en advies geven over de marge waarin het tunen van je auto legaal én veilig blijft. Chiptuning is relatief voordelig omdat er geen onderdelen vervangen hoeven te woorden.

GREEN AUTO TUNING IN ROTTERDAM

Natuurlijk kiest niet iedereen ervoor om zijn of haar auto te tunen om ermee te kunnen racen. Op de snelwegen in ons land mag je tegenwoordig nog maar honderd kilometer per uur. Toch kan het ook lonen om je in te lezen in auto tuning in Rotterdam wanneer je geen ambities hebt om sportiever te rijden. Juist wanneer je er een rustige rijstijl op na houdt kun je baat hebben bij het laten tunen van je auto. Door middel van zogenaamd “green tuning” kun je de prestaties van je auto laten veranderen met als grootste voordeel dat deze zuiniger rijdt. Dat is ook wel logisch, want door bepaalde onderdelen soepeler en zonder limitaties te laten draaien, kost het je motor minder energie om dagelijkse ritjes uit te voeren. Dat resulteert in minder uitstoot én minder tijd bij de benzinepomp.