Rouwverwerking Haarlem

Verlies hoort bij het leven. We kunnen dierbaren verliezen, maar ook geld, onze gezondheid of ons geluk. Wanneer we dierbaren verliezen, kan dit een groot gemis achterlaten. Of dit nu plotseling is gebeurt of na lange ziekte, het is niet makkelijk dit een plek te geven. Misschien heb jij wel een partner, kind, oma of opa verloren waar je het nog steeds moeilijk mee hebt. Rouwen hoort bij het proces van accepteren van verlies. Hoe dit gebeurt is bij iedereen anders. Sommige mensen willen het liefst heel de dag in bed blijven liggen, of anderen verdwijnen juist in werk en andere afleidingen om met het verlies om te kunnen gaan. Rouwverwerking Haarlem helpt jou bij dit moeilijke proces van acceptatie en loslaten.

Hoe werkt rouwverwerking haarlem?

Rouwen is een individueel proces. Er is geen kant- en- klare handleiding op te stellen om op ‘de juiste manier’ te rouwen. Hoe lang dit duurt en hoe je dit doet, hangt af van jou als persoon en hoe jij met emoties omgaat. Rouwverwerking zorgt niet dat jij deze rouwgevoelens aan de kant zet, maar door deze pijn heen kan gaan. Je kan op verschillende manieren steun krijgen om dit grote verlies te kunnen verwerken. Het gemis zal niet zo maar weggaan, maar er wordt langzaam toegewerkt om de draad van jouw leven weer op te pakken.


Hoe kan rouwverwerking Haarlem jou helpen?

Door met een professional of een ervaringsgroep te praten, weet je dat je niet alleen bent. Zij kunnen de pijn niet wegnemen, maar je ervaringen delen en vergelijkbare ervaringen van anderen horen kan veel troost zijn. Familie en vrienden kunnen ook een grote steun zijn in deze moeilijke tijd. Zij kennen jouw dierbare en gaan door een vergelijkbaar proces. Hoewel dit een goed gevoel kan geven, kan het ook fijn zijn om dit met objectieve personen te bespreken. Een professional of een groep die ook door een rouwproces gaat, hebben zelf geen binding met jouw overledene. Hierdoor is er de ruimte om jouw ervaringen te delen.