Zou jij graag wat meer bekendheid krijgen met je bedrijf? Ben je op zoek naar leuke manieren om te adverteren op social media of jouw klanten te laten zien wat je te bieden hebt? Dan is een bedrijfsfilm laten maken misschien een leuk idee. In zo’n video kun ej precies laten zien wat je maar wilt, en je klanten een kijkje op de werkvloer geven. Veel bedrijven doen dit om de video op hun website te gebruiken. Ze vertellen in de video waar ze voor staan, wat ze te bieden hebben en waarom klanten voor hen zouden moeten kiezen. Je kunt echter ook een bedrijfsfilm laten maken die dient ter promotie op social media, of misschien zelfs wel voor in een reclameblok op tv.

Een bedrijfsfilm laten maken is altijd maatwerk

Wat voor bedrijf je ook hebt, een bedrijfsfilm laten maken is altijd volledig maatwerk. Om die reden is het doorgaans geen goedkoop klusje. Er moet immers iemand op locatie(s) komen om het videomateriaal te schieten, en dit moet allemaal aan elkaar gemonteerd worden tot een volledige film. Hoe langer je wilt dat de film wordt, hoe duurder het uiteraard wordt. Probeer daar echter niet op te besparen, die paar secondene extra zijn wellicht wat duurder, maar alle informatie in een net te kort filmpje proppen werkt sowieso niet. Een professionele fotograaf weet precies hoe jouw boodschap het beste overkomt en hoe lang het filmpje dan ongeveer zou moeten zijn, dus laat je vooral eens adviseren voordat je besluit de video te laten maken.

Video trekt meer aandacht dan foto’s

De belalngrijkste reden dat veel ondernemers tegenwoordig een bedrijfsfilm laten maken is dat video veel sneller, en bovendien veel langer de aandacht trekt dan foto’s, zeker op social media. Een boodschap in een video vertellen is heel slim, want mensen hoeven er geen moeite voor te doen hem te bekijken. Met het lezen van een lap tekst moeten ze dat wel, vandaar dat bedrijfvideo’s zo interessant zijn. Ze zijn de investering waard dus!