Lean Six Sigma

Als je opzoek bent naar een manier om efficiëntie en kwaliteitsverbeteringen te organiseren binnen je organisatie dan is Lean Six Sigma hier een goede keuze voor. Lean Six Sigma is een ideale manier om betere resultaten binnen je organisatie te behalen. Lean Six Sigma is een combinatie van twee principes, namelijk Six Sigma en Lean manufacturing. Het proces van Lean Six Sigma bestaat uit meerdere fases.

De verschillende fases van Lean Six Sigma

De fases die bij Lean Six Sigma worden doorlopen zijn definiëren, meten, analyseren, verbeteren en controleren. Gedurende de eerste twee fases wordt er bekeken waar het nodig is om verbeteringen door te voeren. Daarna wordt het gehele systeem geanalyseerd. Uiteindelijk wordt er gecontroleerd of de gemaakte verbeteringen ook effectief zijn. Doordat Lean Six Sigma een gestructureerd systeem is werd dit over het algemeen erg effectief. Op het moment dat je besluit om Lean Six Sigma toe te passen om de manier van werken te verbeteren dan is het verstandig om hiervoor een professional in te schakelen. Deze zijn gespecialiseerd in het organiseren van kwaliteits- en efficiëntieverbeteringen. De professional zal met je meekijken wat er allemaal verbeterd kan worden zodat er binnen je organisatie efficiënter gewerkt kan worden.  Naast het gebruik van Lean Six Sigma beschikt een professional vaak ook over de kwaliteiten die er nodig zijn voor deze verbeteringen.

Hoe vind je een goede professional voor Lean Six Sigma

Om te beginnen zou je eens rond kunnen vragen binnen je zakelijke netwerk of een van je kennissen ervaring heeft met het verbeteren van de bedrijfsprocessen door middel van Lean Six Sigma. Als dat niet het geval is dan kan je eens rondzoeken op het internet. Google heeft vaak het antwoord op al je vragen en voor je het weet heb je een lijst voor je met mogelijkheden binnen je omgeving. Je kan ook gelijk ervaringen van andere klanten doorlezen.