Regressietherapie

Misschien had je er al eens van gehoord, misschien ook niet, maar regressietherapie is steds populairder aan het worden. Deze therapiesoort richt zich op de nare trauma’s, gebeurtenissen en onbewuste, beperkende overtuigingen die je in je jeugd of in een vorig leven hebt opgedaan. Dit zijn dingen waar je je op dit moment helemaal niet (meer) bewust van bent, maar die wel zeker van invloed kunnen zijn op je gedachten, gevoelens en gedrag. Ze zitten als het ware vast in je onderbewuste, en met regressietherapie kun je daarbij komen. Je ondergaat de therapie doorgaans onder hypnose, onder begeleiding van een hypnotherapeut. Lees verder als je wilt weten hoe dat in zijn werk gaat.

Hoe werkt regressietherapie?

Als jij een sessie regressietherapie krijgt dan is het zaak dat je je volledig probeert te ontspannen. De therapeut zal je onder hypnose brengen door hele specifieke woorden en zinnen te gebruiken, maar eigenlijk blijf je de hele tijd bij bewustzijn. Je hebt nog steeds door wat er gebeurt, en hebt ook zelf de volledige controle. In deze ontspannen staat van zijn kun je echter wel makkelijker bij je onbewuste overtuigingen en trauma’s komen, oftewel herinneringen die je wel hebt, maar die je normaal gesproken niet voelt of ziet. De therapeut zal jou tijdens regressietherapie allerlei vragen stellen en je vertellen naar specifieke momenten te gaan. Jij vertelt vervolgens wat je ziet, wat je voelt en wat je nog meer tegenkomt.

Onbewuste overtuigingen veranderen

Als je in gedachten in die situatie bent dan zal de therapeut jou begeleiden en je vertellen hoe je de situatie om kunt buigen of hoe je kunt reageren. Soms mag je hardop dingen nazeggen die jouw gevoel veranderen. Na een hypnosesessie voel je je vaak moe, maar wel bevrijd van allerlei onbewuste, beperkende overtuigingen waar je je eerder niet bewust van was. Je voelt veel sterker dat ze tot het verleden behoren, en dat ze in dit moment geen invloed meer op je hebben. Daardoor kun je meer in het hier en nu leven.